Zöldséges pite gazdagon

Hozzávalók

Elkészítés

Nagyi Titka Búzarétesliszt, zöldséges pite,

Ilyen egy tökéletes vacsora: sok zöldség, sajt, sonka pitetésztával.

1. lépés
A zöldséges pite tésztáját készítjük el elsőként. Ehhez késes robotgépet szeretek használni, ami pillanatok alatt gyönyörűen kidolgozza. A lisztet, a sót, a kockázott vajat, a tojást késes robotgépbe tesszük. Addig dolgoztatjuk, amíg morzsás állagú lesz, ekkor mehet bele a kevés hideg víz. Végül addig folytatjuk a gyúrást, amíg szép gombóccá áll össze a tészta. (Robotgép nélkül: az ujjbegyeinkkel morzsoljuk össze a hozzávalókat, majd dolgozzuk össze sima tésztává.) Ha kész, műanyag fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 30 percre.

2. lépés
A tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe illesztjük. A krémsajtot összedolgozzuk a felaprított snidlinggel vagy újhagymával, illetve a finomra vágott bazsalikommal. Egyenletesen megkenjük a krémmel a tésztalapot. Meghintjük a reszelt sajt felével, majd elrendezzük rajta a felcsíkozott sonkát, a kukoricát, és a kis kockákra vágott paprikát. Mehet rá a maradék sajt is. 180 fokra előmelegített sütőben 60–70 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, ezután óvatosan kiemeljük a tepsiből egy deszkára, és felkockázva, friss salátával és paradicsommal tálaljuk.



Tipp

Bátran használhatunk más fűszereket, sajtokat vagy zöldségeket is a zöldséges pitéhez. Érdemes kipróbálni a zöldfűszeres-sajtos hajtoványt is, azt is sokféleképpen ízesíthetjük.

Ha tetszett a recept, ossza meg másokkal is!

Elküldöm