Talán még Te is emlékszel rá, ahogy anyukád vagy a nagyid tett-vett a konyhában, Te pedig igyekeztél ellesni minden mozdulatukat. Eleinte nem voltál olyan ügyes, mint ők, és hamar megtanultad: a sütéshez eltökéltség kell és rutin, de mindenek felett a sütés feltétlen szeretete.

Idővel persze egyre ügyesebb lettél, és ma már Te tanítod a trükköket a kicsiknek. Talán néha felbuzog benned a vágy, hogy elkészítsd azt a süteményt, amit még édesanyádtól tanultál; és kedvet kapsz arra is, hogy igazán fiatalos, bohó, játékos és mókás süteményeket készíts a gyerekekkel, amiből ők is kivehetik a részüket! 

Ha szívesen felkapnád a kötényt, de kifogytál az ötletekből, szeretnénk segíteni, hogyan csempészhetsz némi izgalmat a közös sütésekbe, és adhatod át a süteménykészítés szeretetét a következő generációnak! 

Süssetek tortát!

A tortához igazából nem kell más, mint egy jól sikerült piskóta, egy jól sikerült krém és parádés díszítés. Persze akad a torták között olyan, ami egy szakmabelit is komoly kihívás elé állít. Ha a gyerekekkel készülünk sütögetni, érdemes inkább az alapoknál maradni, és a díszítésnél szabadjára engedni a fantáziánkat – vagy a gyerekekét. A mogyorókrémes tortám jó példa erre: a 3 hozzávalós piskóta és a 3 hozzávalós krém egy egyszerű tortát eredményez, aminek aztán a díszítése egy cseppet sem lesz hétköznapi! A sós perectől a drazsékon át mindenféle kedvenc csemegénk helyet kaphat rajta. Melyik gyerek tudna ellenállni annak, hogy ezekből a finomságokból építsen tornyot egy torta tetejére?

Süssetek kekszet! 

Ha arra gondolsz, mivel lehet a legjobban lekötni egy gyereket, elfoglalni a két kis kezét, mi jut először az eszedbe? Hát a keksz-szaggatás! Az apró kekszek formázása, hengergetése, szaggatása és díszítése pontosan az a feladat, amit elrontani igazán nem lehet, veszélyt nem rejt, sikerélményt viszont annál többet! Ha ez az ötlet tetszik, keksz receptjeinkkel egész évre el leszel látva ötletekkel! 

Szedd elő a legőrültebb ötleteidet! 

Ahogy a tortára, úgy a kekszre is igaz, hogy egy egyszerű alapot a kreatív, játékos, néha kissé elrugaszkodott díszítéssel új szintre lehet emelni. Ha pedig egyetértünk abban, hogy ez az állítás tényleg igaz, az az összes az összes halloween-i ötletet beemeli azon sütemények közé, amiket jó ötlet a kicsikkel közösen készíteni! 

Meg is jött a kedved egy kis közös sütéshez, igaz?

Persze semmi sem múlhat felül egy nagy sétát az Állatkertben és nem is történhetne jobb egy gyerekkel annál, mint ha vele egykorúakkal, felszabadultan játszhat, ugyanakkor nem szabad lekicsinylően gondolni azokra az élményekre sem, amikkel mi ajándékozhatjuk meg őket. 

Ugye, hogy Te is szeretettel emlékszel az első próbálkozásokra, amikor anyukád vagy a nagyid köténye mellett sürgölődtél, hogy együtt süssetek ki valami finomat? Továbbadhatod ezt az élményt! Ha szívesen inspirálódnál a kreatív receptjeimből, akkor az alábbiakban nem érhet csalódás! 

Elküldöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre a legfrissebb tartalmakért!

Csatlakozzon közösségünkhöz
és kövessen minket más csatornákon is!

Süti beállítások